Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Δελτίο τύπου

     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
  ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ 
              ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ




                                                    Κολοκοτρώνη 20 5ος Όροφος Πάτρα
                                                                    Τηλ: 6977223123
                                                          https://sppunotde.blogspot.gr/

                                                             https://sppyne.blogspot.gr/
                                                                 
                                                                                                                      Πάτρα 03/05/2018

                                               
  Στην Αθήνα παραβρέθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος και οι εκπρόσωποι του Σωματείου μας, όπου αρχικά πραγματοποίησαν επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες του Α.Π.Σ. Στη συνέχεια και κατόπιν καθοριστικής παρέμβασης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ώστε να προχωρήσει η τυπική διαδικασία και του τελευταίου Π.Δ. και κατόπιν συνεννόησης να προωθηθεί στην γενική γραμματεία της κυβέρνησης για την τελευταία πλέον διαδικασία, γιατί εδώ και μέρες πολλά λέγονται και γράφονται.
"Χωρίς να δίνουμε στόχο αλλά να πετυχαίνουμε τον στόχο" ήταν τα λόγια του Πρόεδρου μας ενώ έδωσε ηχηρό μήνυμα ότι πλέον ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο που εκτείνεται μπροστά μας από τον οποιοδήποτε είτε για λόγους παραπληροφόρησης, είτε σκόπιμος, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν την διαδικασία για να μην γίνει η πληρωμή μέσα στο Μάιο. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου μας ξεκαθάρισαν ότι πρέπει άμεσα να στραφούμε όλοι οι συνάδελφοι στα τελευταία βήματα της διαδικασίας ώστε να βγουν οι Διαταγές που θα μας εντάσσουν στην δύναμη των μονίμων υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος. Από πλευράς πολιτείας οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν μένει μόνο από πλευράς υπηρεσιακών παραγόντων. Και αυτό θα έπρεπε λόγο ότι γνωρίζουν εδώ και πολύ χρονικό διάστημα να τα έχουν ετοιμάσει όλα για την ομαλή αποπληρωμή μας όπως προβλέπεται δηλαδή από 1 Απριλίου τον μήνα Μάιο και το μήνα Ιούνιο καθώς και τα αναδρομικά μας.
Δεν θα αφήσουμε άλλο να κυκλοφορούν απόψεις και εκτιμήσεις που σκοπό έχουν να δημιουργείται ένα κλίμα γενικότερης αναστάτωσης και ανασφάλειας, καθώς ενόψει αντιπυρικής περιόδου είναι αδιανόητο οι συνάδελφοι μας να είναι απλήρωτοι διότι κάποιοι θέλουν να παίζουν. Γνωρίζουμε τι δικαιούμαστε σε περίπτωση που στις 26 Μαΐου δεν έχουμε αποπληρωθεί για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και προπληρωμή για τον μήνα Ιούνιο. Αυτό θα σημαίνει μη αξιοπρέπεια και οι άνθρωποι του σωματείου μας και πρωτίστως ο Πρόεδρος κ. Οικονομόπουλος που προΐσταται της προσπάθειας για να γίνουν όλα όπως το αρμόζουν, σας προτρέπει σε ριζικές αλλαγές στα συνδικαλιστικά ζητήματα. Το Σωματείο μας παραμείνει στην Αθήνα με όλο το επιτελείο του ώστε να επέμβει σε ότι άλλο εμποδίσει την έγκαιρη αποπληρωμή μας, αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος του. Συνάδελφοί συναδέλφισσες, Ξέρουμε πολύ καλά την ψυχολογία σας και για αυτό το λόγο είμαστε στα κέντρα που μας αφορούν έτσι ώστε να φέρουμε στις οικογένειές μας την ηρεμία και την γαλήνη ώστε να ανταποκριθούμε στο έργο μας που είναι η προστασία του πολίτη. Θα είμαστε δίπλα σας με ενημερώσεις, καθώς και με δελτία τύπου με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ενώ μας αφήνουν αδιάφορους η κακοπροαίρετη κριτική διαμέσου σχολίων, γνωρίζουμε πολύ καλά το έργο μας και τον στόχο μας. Συνεχίζονται οι επαφές μας μέχρι τελικής ολοκλήρωσης.
Ζητάμε συγγνώμη που δεν μπορούμε να απαντήσουμε στα μηνύματα και τα τηλέφωνα των συναδέλφων. Τους ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον τους, και ευελπιστούμε να τους καλύψαμε με την σημερινή ανακοίνωση μας. Με αισιοδοξία και με αξιοπρέπεια όπως έχουμε καθήκον πρώτα σαν συνάδελφοί και στην πορεία σαν συνοδοιπόροι.
Εκ τής διοικήσεως του Σωματείου